2011. augusztus 16., kedd
Túrófánk
25 dkg túró
1 tojás
3 ek. liszt
1 ek kristálycukor
csipet só
1 tk szódapor
Ízlés szerint cukros tejföl, fahéj
A túrót jól összenyomkodjuk egy villával majd beletesszük a sót.
Hozzáadjuk az egész tojás és a cukrot majd jól összekeverjük.
A lisztbe elkeverjük a szódaport és ezt belekeverjük a túrós
masszába. 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
/Én dupla mennyiséggel szoktam készíteni/
Kanállal beleszaggatjuk a meleg olajba.
Mindkét felét szép pirosra sütjük.
Miután kisültek cukros tejföllel és fahéjjal tálaljuk,
de magában is nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése