2011. augusztus 10., szerda

Gyümölcstorta


Tészta hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. Langyos víz
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:
  • 1 cs. Vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek. Porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 citrom leve
+ 1 csomag tortazselé
  -Víz
  - Ízlés szerint gyümölcs a tetejére

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük.
A sütöport belekeverjük az átszitált lisztbe és ezt a tojássárgájába keverük felváltva a felvert fehérjével együtt.
A gyümölcstortaformát kikenjük olajjal és belisztezzük hogy a tészta könnyen kijöjjön belőle.
Beleöntjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk hogy kihűljön.
Ha kihűlt elkészítjük a krémet.

2,5 dl tejet a cukorral feltesszük forrni.
Közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha forr a tej beleöntjük a pudingport és sűrűre főzzük.
Ha kész még forrón bele keverjük a margarint és a citromlét majd a tésztára öntjük.
Miután kihűlt ízlés szerint kirakjuk gyümölcsökkel és a tetejét leöntjük tortazselével és dermedésig hűtőbe tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése