2011. augusztus 10., szerda

Meggyes Lepény


Linzer tészta:
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 1 tk. Sütőpor

Meggytöltelék:
  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 cs. Vaniliás puding
  • 3,5 dl megybefőtt leve
  • Izlés szerint cukor, fahéj

A lisztbe elkeverjük a sütőport majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és gyorsan összegyúrjuk hogy a margarin el ne olvadjon teljesen.
Ha összeállt a tészta letakarjuk és hűtőbe tesszük 20 percre.
Miután lehűlt a tészta kivesszük a hűtőből és 2 részre osztjuk.
Az egyiket kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megszúrkáljuk és 180 fokon elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
A meggyet egy szűrőbe öntjük hogy lecsöpögjön.
3 dl meggylét a cukorral és a fahéjjal feltesszük forrni.
Amig felforr a maradék meggylével csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha forr a lé belekeverjük a pudingot és jól besűrítjük.
Még melegen belekeverjük a meggyet.

Miután elősütöttük az 1. lapot a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a meleg tölteléket.
Kinyújtjuk a másik lapot is és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét lekenjük tojássárgájával, megszúrkáljuk és 180-200 fokon megsütjük.

Ha elkészült a széleit levágjuk és felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése