2011. augusztus 11., csütörtök
Mákosguba
Hozzávalók:
6-8 db kifli 1,5-2 centis szeletekre vágva
2 tojás sárgája
10dkg kristály cukor
0,5 liter tej
1 vanília rúd belseje
12 dkg darált mák + kb. 8 dkg porcukor
2-3 ek. méz
vaj
zsemle morzsa
5 dkg kristály cukor
3 tojás fehérje
2 ek. barack lekvár
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk zsemle morzsával.
A mákot és a por cukrot jól összekeverjük
A 4 dl tejet a cukor felével és a vaníliával felteszem melegedni.
A tojás sárgákat a maradék cukorral és 1 dl tejjel kikeverjünk
és amikor forr a tej beleöntjük és kicsit besűrítjük.
A kifli 1/3-át belemártogatjuk, kicsit megnyomkodjuk és a tepsibe rakjuk
szorosan egymás mellé.
Erre részre rászórjuk a mákos keverék felét és meglocsoljuk mézzel.
Tovább rétegezzük a kiflit és a mákos keveréket amíg el nem fogy.
Berakom a sütőbe 10-15 percre sülni
Közben a tojás fehérjéket a kristály cukorral felverem és óvatosan belekeverek
2 ek. lekvárt.
Kiveszem a sütőből a gubát és egyenletesen rákenem a tojás fehérjés habot.
Visszateszem a sütőbe és megvárom amíg rápirul egy kicsit a hab.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése